Kirppislöytöjä

Paikallinen kirpputori Kaijan Kanala ilmoitteli facebookissa menneellä viikolla, että Kanalasta saa kaikenlaista tavaraa ilmaiseksi. Tavaraa sai myös sinne viedä jos kotiin on sellaista ylimääräistä kertynyt. No tietenkin minulla heti tuli ajatus viedä muutamia tavaroitani pois tuosta pyörimästä, kun nyt ei innosta itse hinnoitella tuotteita kirpparille. Siinä on aina oma rulianssinsa, kun vuokraa pöydän kirpparilta. Nyt pääsin kätevästi muutamista ylimääräisistä roinistani eroon.
Pitihän minun kuitenkin penkaista mitä muut olivat kirpputorille tuoneet ilmaislaariin ja kuinka ollakkaan löysin sieltä tämän Singerin ompelukoneen. Mikä löytö ja vielä ilmaiseksi! En edes uskaltanut toivoa, että se olisi vielä ehjäkin.
Kotiin päästyä puunasin sitä ja testattiin tuliko virta. No virta tuli ja kone pelitti, mutta jotain outoa hajua kuitenkin se lykkäsi. Miehet availi konetta ja rasvaili. Minä yritin vähän rätillä pyyhiä sieltä täältä enimpia likoja. Ei oltu vissiin hetkeen aikaan käytetty tätä ihanuutta.
Öljyämisen jälkeen kokeiltiin ommella. Kone rullasi hienosti. Minä astuin puikkoihin ja loppusuoralla kone jotenkin jumittui ja alkoi päästämään itsellään eteenpäin vaikka en poljinta enää painanut. Poljin kärysi ja samassa irrotin pistokkeen seinästä. Apua! Oli aika outo tunne kun kone vain jatkaa matkaa vaikka en tee mitään. Savun hälvettyä isäntä tarkisti polkimen ja syytä ei nyt sitten oikein löydetty miksi noin kävi. Kokeiltiin uudelleen ja nyt se taas toimii. Pitäähän tuollaisten vanhojen koneiden kanssa tarkkana olla, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että TOIMII! Pitää vain alkaa vähän silmäillä jos jostakin löytyisi varajalka jonka saisi vaihtaa sitten jos näyttää, että sama tilanne toistuu.


Innostuimme Kaijan Kanalassa käynnistä niin, että päätimme pistäytyä vielä keskustankin kirpparilla. Nyt kun oli "uusi" ompelukone niin pitäähän emännällä olla kankaita :) Jotenkin olen niin heikkona kankaisiin. Tälläkertaa retkahdin kauniisiin jämäpala kankaisiin. Saa nähdä mitä näistä saan aikaiseksi. Kävi mielessä josko sohva tarvitsisi uusia tyynyjä :)


Terveiset täältä kirppislöytöjen
keskeltä toivoo Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi