Yläkerran portaiden maalaus

Täällä pakerretaan yläkerran porttaiden parissa. Kaksi vuotta ole odottanut, että uskaltaisin tarttua tähän puuhaan. Turhaa kuitenkin olen pelannyt suurta urakkaa, koska nyt hommaan ryhtyessäni se ei tunnu lainkaan isolta urakalta. Mulla oli päässä sellaiset kauhuskenaariot hirveästä hiomispölystä ja kaiken maailman ennakkoluulot muutenkin projektin epäonnistumisesta valtasi mieleni. Yleensäkin kun karttelen joitain hommia niin syynä on juuri tälläiset "pelot" jonkin asian epäonnistumisesta tai kuvitelmani jostain esimerkiksi työn rankkuudesta. Arvioin mielessäni homman isommaksi mitä se sitten käytännössä onkaan. Tässä hommassa otinkin sitten ihan iisisti ja annoin itselleni luvan tehdä työn ns. pienissä erissä, että edes saan homman tässä elämässä käyntiin ja tehtyä.
Ensimmäiseksi tietenkin astelin kauppaan ja hain antiikinvalkoista kalustemaalia joka kuulemma soveltuu tähän hommaan kestävyytensä ansiosta hyvin. Hiomispölyn kartoin maalipesulla joka oli todella kätevä pölytön vaihtoehto. Pohjamaalina käytin samaista maalia, mutta ohennettuna vedellä. Uskoisin, että tämän pohjamaalin päälle saa vetää vielä kaksi maalikerrosta ennenkuin olen tyytyväinen lopputulokseen.
Itse projektin jaoin siis pieniin eriin. Ajattelin, että noin neljä rappua kerralla on hyvä saldo saada valmiiksi rauhassa, että tulee tehtyä kunnolla eikä hutaisten. Siihen ei mene töiden jälkeen väsyneenä kauaa niin säästää itseään samalla.

 Mutta projekti on siis lähtenyt käyntiin ja tässä hieman lähtötilannetta.

Portaat tarvitsivat kipeästi uutta maalia ylleen.

Ensimmäisen maalauskerran jälkeen.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi