Juustokasvisgratiini
Innostuin tekemään wokkivihanneksista
gratiinia, kun ostin hyvää kolmen
juuston kermaa oikeen ison purkillisen
alennuksesta. Nuukana ihimisenä
silloin on pakko ostaa ku halvalla
saa vaikka ei ollut aavistustakaan
mitä kermasta taion.
Kotona kollasin jääkaapit ja
pakastimet läpi jolloin mieleeni
juolahti kokeilla itse gratiinia.
Wokkivihanneksia pussi, 1 sipuli paloiksi,
sinihomejuustoa nokare.
Kerman lorottelin summissa sekaan,
ei mennyt edes koko ½ litraa vaan
hyvää ainesta jäi vielä muuhunkin.
Tässä vaiheessa olisi kannattanut
laittaa kerman sekaan pari kananmunaa
jotka myöhemmin lisäilin sekoittaen joukkoon
koska muuten gratiinista ei olisi
tullut kiinteää.
Vaikka lisäilin ne myöhemmin niin
makuun ja koostumukseen se ei
onneksi vaikuttanut ollenkaan.
Gratiiniruoka on oikeastaan aika
simppeli ruoka sekä siitä saa
aikaan monia eri varaatioita ihan
omien ruokailumieltymysten mukaan.
Kommentit