Peruna-kaalilaatikko

 Tämän ihanan laatikkoruoan voi toteuttaa periaatteessa monella tapaa ja ainut oikea tapa on se, joka sopii sinun makumaailmoihin. Itse tein tämän peruna-kaalilaatikon jauhelihaan, mutta periaatteessa eihän tämä edes tarvitse lihaa mukaan, jos ei halua.


Voisi kuitenkin sanoa, että yksi ehdoton ainesosa itselleni tässä ainakin on nimittäin pippuriruokakerma. Se sopii tähän niin hyvin, ainakin jauhelihaversioon. Toki jokin perus ruokakerma omalla maustamisella käy hyvin tai joku juustoruokakerma 😋

No niin ja sitten itse reseptiin.

Peruna-kaalilaatikko jauhelihalla

n. 8- 10 perunaa (koosta riippuen)

n. vajaa 1 / 3 osaa kaalenpäästä

300 g jauhelihaa

2 prk pippuriruokakermaa

öljyä vuoan voiteluun

Näillä siis mentiin. Vaikkakin maku oli kohdillaan niin, ehkä kaalia olisin voinut laittaa enemmän. Perunaa oli sopivasti, mutta toki näitä suhteita voi sitten säädellä itse kuinka tahtoo.

Voitele vuoka. Kuori ja viipaloi perunat, suikaloi kaali ja ruskista jauheliha. Lado vuoan pohjalle ensin perunoita sitten suikaloitua kaalia ja jauhelihaa. Tämä on vähän niinkuin lasagnea tekisi. Kermaa voi laittaa jo puolessa välissä, että tulee mahdollisimman tasaisesti sitä jokapaikkan. Lopuksi kuitenkin laitoin perunaviipaleita vielä päälle ja loput kermat. Sitten kiertoilmauunissa pidin 175 asteessa 40 minuuttia, jonka jälkeen jätin vielä jälkilämpöön 10 minuutiksi.






Tätä on helppo valmistaa vaikka isommallekin joukolle. Kaupan pakastealtaasta voi napata valmiit perunaviipalepussit niin pääsee helpommalla ja nopsempaa 👍

Hyvää viikon alkua Sinulle 🤗


-Marjut-










Kommentit

Suositut tekstit