Ruka, Kuusamo

Vietimme viime viikon talvilomaa Kuusamossa Rukalla. Aiemmin emme olleet siellä käyneet ja täytyy sanoa, että hieno oli Rukan kylä puitteineen sekä maisemineen.

Kirjauduimme Scandic Rukahovi n ja meille oli varattuna sieltä Apartment (Huoneistohotelli) ilman aamiaista. Tämä huonetyyppi ei ollut hotellin yhteydessä vaan jatkoimme autolla matkaa n. 400 - 500 m toisaalle. Siellä odotti rinteiden alapuolella huoneistohotellihuoneen kaunis näkymä ikkunasta tykkylumipuineen ja olin aivan myyty. Parasta siis huoneistossa oli näkymä, mutta kylmäksi ei jättänyt huoneiston saunakaan eikä keittomahdollisuudet. Mielestäni Rukalla ja Kuusamossa riitti tekemistä vaikka me ei lasketeltu eikä hiihdettykään. Kävimme gondolihissillä katselemassa sekä kuvaamassa rinteen huipulla näkymiä, jotka olivat aivan mielettömän kauniit. 
Yhtenä päivänä kävimme kylpemässä Kuusamon Tropiikissa ja toisena päivänä Husky ajelulla Lammintuvassa. Siellä oli myös poroajelua, mutta sen jätimme toiseen kertaan. Lammintuvassa nautimme myös ehkä parhaat munkkirinkelit ikinä... siis niiiiin hyvää.

Kävimme myös ajelulla Myllykoskilla, johon pääsimme aika lähelle autolla niin ei tarvinnut tarpoa lumisessa (no sillä hetkellä liukkaallakin polulla) pitkään. Ihan myllylle asti emme menneet, koska portaat oli lumiset ja liukkaat ja huomasimme kuinka muut ihmiset ihan kaiteista molemmin käsin piteli kiinni ettei tippuisi niistä. Senkin näkeminen jääköön toiseen kertaa, mutta olihan se koskimaisema myös kaunis jossa olimme.
Makuelämysten huipulla olimme matkallamme Riipisen Riistaravintolassa, jossa nautimme poronkäristyksen. Oikeesti niin hyvää vaikka olikin arvokasta, mutta eipä sitä joka päivä noin syödäkään. Kaikin puolin matkamme oli onnistunut ja Rukalle voisi mennä vielä toistekin. Toiveissa olisi ehkä joku ruskamatka pyörät mukana, mutta se jää nähtäväksi sitten tulevaisuudessa.


-Marjut-

Kommentit

Suositut tekstit