Pitsa ilman lihaa


En ole kasvissyöjä mutta on
kiva tehdä erilaisia ruokia sekä
myös joskus ilman lihaa.

Kerran minulla alkoi tekemään kovasti
pitsaa mieli. Jääkaapissa ei tietenkän ollut oikein
mitään sellaista lihaa jota
olisi pitsan päälle voinut laittaa.
No muistin että kaapista saattaa
löytyä tummaa soijarouhetta jota
voi käyttää jauhelihan tapaan
pussin kyljessä olleen ohjeen mukaan.

Pohjan tähän pitsaan sain tehtyä
nopsasti teeleivän ohjeella jota
olen joskus aikaisemminkin noudattanut
pitsan teossa. Tämä teeleivän ohje on kirjasta jota
käytettiin silloin, kun opiskelin talouskoulussa. 
Edelleen siitä on ollut suunnaton apu ruoanlaitossa,
kun siinä on niin hyviä reseptejä.

Teeleivän ohje

4 dl jauhoja
(esim. puolet vehnäjauhoja,
loput grahamjauhoja, 
kaurahiutaleita ja leseitä)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl nesteitä (esim. vettä, maitoa,
hapanmaitovalmistetta)
2 rkl öljyä
(mausteita)

Kuivat ainet sekoitetaa, 
kylmä neste ja öljy lisätään 
ja taikina sekoitetaan tasaiseksi.
Eikun levittelemään taikinaa sopivaan
muotoon leivinpaperilla vuodatulle
uunipellille.

Lähde: Teeleivän ohje Ruoanvalmistuksen taito -kirja

Pitsan päälle siis laitoin
soijarouhetta pussin ohjeiden mukaan 
sen verran kuin tarve vaatii. Riippuu siis
siitä kuinka ison annoksen pitsaa tekee.
Valmis soijarouhe paistetaan ja maustetaan
paistinpannulla jauhelihan tapaan.
Toki tulee hyvän makuista jos rouheen 
paistaa oikein voissa.
Pitsapohjan päälle laitoin heti ketsuppia, 
sen päälle paistunutta soijarouhetta. 
Lisäsin myös kirsikkatomaatin viipaleita
sekä juustoa.
Tähän voi lisätä sitten
oman mieltymysten mukaan aineksia vielä.

Isäntäkin tykkäsi pitsasta vaikka ei ollutkaan
käytetty ehtaa jauhelihaa, mutta soijan kanssa
tekemisessä maustaminen onkin varmaan kaiken
A ja O niin silloin saa soijastakin 
maistuvaa.

Kommentit

Suositut tekstit