Suoliston hyvinvointi
Rakastan hyvinvointiluentoja! Niiden jälkeen olo on kuin uudestisyntyneellä ♥ Pääsin osallistumaan keskiviikkona taas yhteen luentoon. Aihe oli suoliston hyvinvinvointi ja kuinka esimerkiksi ravinnolla on suuri merkitys siihen. Asian voisi tiivistää vaikka sillä tavalla, että "Mitä paremmin suoli voi sitä paremmin sinä voit".
Aluksi kaikille jaettiin kartoituslomake, josta sitten alleviivasimme omia oireita. Poimin tästä muutaman oireen esimerkiksi joita listalta löytyi:
- toistuva flunssa, sairastelu
- ummetus / ripuli
- ilmavaivat
- hiiva
- energisyyden puute
- stressi
- nukahtamisvaikeudet
- lihaskrampit
- makeanhimo
Luennoitsia havainnoillisti piirrosten avulla mitä kaikkea suolinukkaan jää kiinni ja estää tarpeellisten aineiden imeytymisen suoleen. On aika vähän niitä hyviä tuotteita jotka eivät ole suolelle haitallisia. Haitallisia ovat esimerkiksi ne jotka sisältää fosfaattia ja E -koodeja.
Kaikki käsitelty einesruoka sekä light tuotteet ovat suolistolle haitallisia. Sääntönä on se, että mitä enemmän ymmärrät tuoteselosteesta niin sitä parempi tuote on. Joten täten voi ei ole enää pannassa ja kuohukermaa lorautetaan kastikkeisiin :)
Kasviksia suositaan lautasella tietenkin koska niiden kuidut vievat massaa eteenpäin suolinukasta. Vettä tulisi juoda noin 1½ - 3 litraa päivässä, mutta ei hapollisia vesiä.
Uusi tieto oli myös se, että 95% serotoniinista muodostuu suolessa. Joten voisi sanoa, että joskus mielen apeuteen voi apu löytyä siitä, että pitää suolen kunnossa. Stressikin saa suolen huonoon kuntoon joten hieman voi löysätä ja hengailla hieman. Suolelle tärkeää on myös liikunta. Olisi tärkeää löytää se mieluinen laji itselle jota toteuttaa leppoisin mieelin eikä hampaat irvessä. Liika liikunta voi myös johtaa suolen huonoon kuntoon joten kohtuus kaikessa.
Lääkketablettien jäämät jää myös suolinukkaan joten niiden turhaa syöntiä tulisi välttää. Tietenkin ihmisillä kuten minullakin on niitä tarpeellisia sairauden sanelemia lääkkeitä jotka pitää ottaa. Mutta kyllä seuraavan kerran mietin päänsäryn iskieessä menenkö pilleripurkille vai en.
Lepo on tärkeää ihmiselle ja niin on myös suolistolle. Tärkeimmät on varmaan lepo, oikea liikunta josta nauttii ja oikea ravinto.
Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää, täytyy sanoa :)
Luennoitsia suositteli myös käyttämään ravintolisiä jotka olisi puhtaasti luonnontuotteita, koska emme valitettavasti saa kaikkea tarvitsemaamme ruoasta.
Muistan kuinka muutama vuosi itse kävin hakemassa luontaistuotekaupasta tuotteen joka oli liian happamalle keholle. Tunsin juuri että energisyyteni oli kadonnut. Silloin en tiennyt, että tällaisella kehoa tasapainottavalla tuotteella on monia muitakin hyviä vaikutuksia.
Terveysintoillen jälleen
Marjut ♥
Kommentit
Itse otan purkista monenlaista lisäravinnetta. D-vitamiini, c-,e, ja B-vitamiinit. Myös magnesiun ja sinkki purkista. Silti en pääse kehon kovista lihasspasmeista eroon, vaikka suolaa ja nestettä tulee tarpeeksi.
Maarianohdake kuuri on seuraavana vuorossa, piristää kummasti sen jälkeen.
Sairauksien yhteydessä vitamiinien imeytyminen heikkenee. Ja varsinkin talvisin Suomen olosuhteissa on vaikeaa saada kaikkea riittävästi. Lisäaineita vahtaan, paljon niitä sisältävät jäävät kaupan tiskiin. Kipulääkkeet ei hyvä, vaan ilman niitä en minä ainakaan pärjää. Päänsäryt tolkuttomia kestäen päiväkausia. Sitä ei jaksa isä Erkkikään :-)
Mukava kuulla että olet kiinnostunut aiheesta :-) Hyvää vointia ja hauskoja oivaltamisen hetkiä. Sulolle rapsutuksia <3