Viiniköynnöskranssi

Kranssien tekeminen on sitten hauskaa ajanvietettä. Siinä mieli lepää ja samalla saa luoda jotain kaunista. Aina on mukava löytää uusia ideoita ja materiaaleja toteuttaa niitä.
Tälläkertaa sain vinkin käyttää kranssin pohjaan viiniköynnöksen versoja. No tottahan tätä oli kokeiltava. 
Näin syksyisin, kun leikataan viiniköynnöksiä kannattaa siis alkaa leikatuista versoista kieputtelemaan kransseja. 
Kranssin kieputtelu sujui tuoreista versoista aika kätevästi. Aluksi irrotin kuitenkin isot lehdet. Sitten eikun pitkä verso josta taivutettiin ympyrä. Siitä jatkettiin kieputtamalla lisää versoja  ympyrän ympäri niin kauan kunnes kranssi on sopivan paksuinen. 
Muutaman päivän kranssi lojui pödällä kunnes sain taas vinkin koristella sitä hieman kukilla. Niinpä liimasin lehtivihreää, kukkia ja marjoja kranssiin. Aikansa ne siinä säilyvät ja aina voi koristella uudelleen taas.
Olisi kiva kuulla mistä materiaalista sinä teet kransseja?


Terveisin Marjut


Kommentit

Tulipas kiva kranssi. Itse kokeilin ekan kerran kranssin tekoa vkl.na ja noh, sanotaanko näin, että olempahan kokemusta rikkaampi :D Mukavaa syksyä Sinulle!
Marjut M sanoi…
Kiitoksia kommentistasi. Hienoa, että olet kokeillut myös kranssin tekoa. Siitä se sitten lähtee kun löytää itselle mieluisan materiaalin vääntää kranssia :) Itse tykkään kovasti mustikanvarpukransseja tehdä ja tänään kokeilen lehtikuusesta tehdä. Hyvää syksyn jatkoa myös Sinulle :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Tee se itse havukranssi

Huonemännyn hoito-ohje