Terveisiä Mallorcalta

Terveisiä Mallorcalta


Matka on tehty ja paluu arkeen sekä joulun valmisteluun jatkuu jälleen. Mukava palata jälleen hääräämän omia joulujuttuja rentouttavan loman jälkeen. Loman yksi parhaista puolista onkin se, että koti tuntuu taas niin super ihanalta. Varsin ihanaa oli rojahtaa omaan pehmeään sänkyyn nukkumaan.

Uusia kokemuksia


Kokemus sinänsä oli jo lähteä matkalle näin myöhään syksystä, ihan talven kynnyksellä. Mallorca ei ole niin lämmin kohde, että siellä pystyisi viilettämään kevyissä hellevaatteissa läpi vuoden. Nytkin siellä oli jo tosi viileät aamut ja illat. Onneksi oltiin varauduttu villapaidoin, pipoin ja hansikkain. Tosin päivällä saattoi olla sitten ihan biitsi kelit ja aurinko porotti yli 20 asteen. Kokemus tämäkin ja osan päivää oleva raikas ilma sopi sydänsairaalle erittäin hyvin. 

Raikas ilma sopi hyvin myös uus vanhalle kokemuksellemme. Vuokrasimme sähköpyörät ja sekös vasta oli hauskaa. Onneksi juuri tuona päivänä se aurinko ei porottanut niin kovasti. Viiletimme Palma De Mallorcan rantaviivaa hurjaa kyytiä. Nyt ymmärsin 20 nopeusrajoituksenkin rannan tuntumassa kävelykadulla. Tällä laitteellahan pääsi lujempaa kuin tuo rajoituskyltti määräsi. Rannan tuntumassa kulki erittäin hyvä pyörätie ja sitä pitkin oli hyvä polkaista aina Palmaan asti. Pitemmällekkin pääsi, mutta ajattelin, että nyt oli hyvä jo kääntyä takaisin. Kilometrejä kertyi yli 40 päivän aikana. Odotin paikkojen kipeytyvän viimeistään parin päivän kuluttua, mutta niin ei käynyt. Huisin hieno kokemus ja hieman jäin unelmoimaan sähköpyörästä. Josko saisi uutta puhtia liikunnan saralle tällaisella auttavalla pyörällä.
Palma


Yksi asia mitä olin lomalla odottanut oli Palma ja sen jouluvalot. Olimme jo valoisaan aikaa siellä ja innolla odotin pimeän tuloa. Hetken koittaessa, jolloin valot napsahtivat päälle oli suoraan sanottuna hieman maaginen. Olin aluksi kuin Liisa Ihmemaassa. Se oli niin kaunista katseltavaa. Heti täytyi alkaa kuvata kauneutta. Kyllä valot ovatkin kauniita ja oikein käytettynä vielä kauniimpia. Myös mieheni, joka on aika tasaista sorttia ihastui valoihin. Huomasin, kuinka hänenkin kasvonsa loisti kilpaa Palman valojen kanssa.

Kuljimme vanhan kaupungin aluetta ja sujahdimme myös pienemmille mukulakivikaduille. Nekin näyttäytyivät aivan uudessa valossa pimeällä jouluvaloissaan. Siellä olisi voinut kierrellä vaikka kuinka kauan ja katsella toinen toistaan kauniimpia näyteikkunoita. Tästä illasta Palman jouluvalojen alla jäi kyllä tunnelmalliset muistot mieleen ja sydämmeen <3

Tässä teille kuvamaistiaisia Palman jouluvaloista ja pieniltä kaduilta sekä putiikeista.

Terveisin Marjut 

Kommentit

Suositut tekstit