Keijunmekon kasvatus

Hyvää sunnuntaita kaikille! 

Pakkaset senkuin kiristyy jälleen ulkona ja hirsitalo natisee liitoksistaan ☺ No toivottavasti ne tästä pian hellittää. Ainakin aurinko on nyt paistanut hangille niin kauniisti ja päivä on pitentynyt selvästi. Ihania kevään tulon merkkejä siis.

Viime kerralla puhuin siementilauksesta ja vähän listasin tilaamiani siemeniä. Löysin facebookista ryhmän, josta kahdelta henkilöltä niitä tilasin. Toiselta sain vielä boonus siemeniä, kun tilaukseni oli niin suuri varmaan. (Joskus vähän riistäytyy lapasesta nämä tilaukset, mutta se on vissiin ihan tyypillinen piirre viherpeukaloille☺). Tilaaminen facen ryhmästä oli kätevää ja toimitus nopeaa.

Pari viikkoa sitten laitoin keijumekon siemenet kylvöön jo. Ne pitää olla niin aikaisessa, kun kasvavat hitaasti. Päätin siis ottaa ensikertalaisena (keijunmekkojen kanssa) härkää sarvista sitten ajoissa. 
Pohdin myös sitä, että onko minulla tarjota riittävää valoa niille, ettei niistä kasva honteloita. Sitten keksin hyödyntää yrttivilejylaitettani, jossa on omasta takaa kasvivalo. Nyt saivat yritit jäädä toviksi ja valjastin sen esikasvatukseen. 

Sellaisten 8 - 9 päivän jälkeen kylvöstä sain ihmetellä ja ihastella jälleen kasvun ihmettä. Juuri silmällä erottuva neulan kärjen paksuinen pieni vihreä alku oli syntynyt mullan pinnalle. Kyllä oli niin ihana tunne. Nyt saa jännittää saako ne säilymään hengissä, kun tätä talvea on vielä kuitenkin pitkälti jäljelläkin. 

Nyt kahden viikon jälkeen sirkkalehdet ovat muodostuneet neljään siemeneen kymmenestä. Saa nähdä nouseeko loput kuusi siementä sieltä, mutta olen tyytyväinen, jos saan suoritettua näiden neljän pienen taimen hoidon kukkimiseen saakka.


Keijunmekon pienet taimet yrttikasvivalon alla.

Keijunmekon siemenet kylvetty munakennoon,
joka ensimmäisen viikon oli reijitetyn, pienen muovipussin sisällä. Poistin pussin,
kun alkoi kasvua näkymään.

Tässä ne ovat. Kaksi viikkoa vanhat keijunmekon taimet tai pitäisikö sanoa
sirkkalehdet ☺ Uskomatonta kuinka pienestä kaikki lähtee. Toivon niin,
että saan pidettyä ne hengissä.

Säät ovat olleet kylmiä, mutta kauniita. Erittäin hienoa on se, että maa ja kasvit
ovat saaneet tänä talvena lumipeitteen suojakseen näillä paukkupakkasilla.

Hyvää viikonlopun jatkoa sekä huomenna alkavaa uutta viikkoa ❤

Terveisin Marjut


Kommentit

funnyjoke.in sanoi…
I have been giving some website for a lot of days, Appearance with informality content, today I have found your site, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future.

We have lost a lot in life and have found very little You are requested to spend some moments of life with a smile Visit for the | funny joke |
whatsapp dare quiz | whatsapp status for girl attitude in hindi
Marjut M sanoi…
Thank you for your kind. I'll go visit your pages.

Suositut tekstit