Alkuruoasta jälkiruokaan
No niin täällä taas kokkailujen kera. Jotenkin tuolla ulkona sää on niin masentava, että jotain piristävää sitä on ollut tässä pakko keksiä. Ja mikäs sen paremmin lohduttaa mieltä kuin syöminen. Välillä kun oikein mieli synkistyy niin tuntuu että sitä hakee siitä ruoasta pelkästään mielihyvää. No olen yrittänyt hillitä yletöntä syömistä mutta aina se ei onnistu. Viime perjantaina kuitenkin päätimme mieheni kanssa, että nyt herkutellaan oikein kunnolla alkuruoasta aina jälkiruokaa asti. Ei nyt ihan viiden ruokalajin illallista mutta kehittelimme menun Yhteishyvä -lehden reseptiliittestä pääruoan sekä jälkiruoan ja alkupalat ihan omasta päästä.
Alkupaloiksi valmistin suolakeksien päälle savukinkkutahnan kera minitomaattien.
Pääruokana oli juustoinen jauhelihakeitto.
Jälkiruoaksi herkuttelimme suklaaleivoksilla.
Mietimmekin, että enemmän vain tulisi kokeilla uusia reseptiä ja sitä kautta löytää arkiruokiinkin kivoja vinkkejä ja makuvivahteita joita voi käyttää sitten muissakin ruoissa.
Voisi jopa sanoa, että kyllä tälläinen kolmen lajin ruokaillallinen mehunsa vaatii teon suhteen. Ei sitä ihan joka viikko saati joka päivä tekisi, mutta oli se kyllä sen arvoista. Sitten vielä, kun ruokaa ja jälkkäriä oli sen verran paljon, että sitä riitti pitemmäksikin aikaa meille kahdelle sekä jälkkäriä jaeltiin jo sukulaisillekkin :)
Kommentit