Maakuntamatkailua

Täällä taas... joka päivä ollut mielessä, että tännekkin tekisi mieleni tulla jo postailemaan kuulumisia, mutta on ollut niin puuhaa että se on sitten jäänyt aina seuraavaan päivään. No mutta nyt päätin, että en enää malta olla erossa täältä ja pakko päästä päivittelemään tapahtumia tai muuten ne jää kirjoittelematta. Vipinää on pitänyt töiden ja myös pienen lomailunkin merkeissä. Täytyy sanoa, että nämä kolme lomapäivää jotka olin varannut tälle viikolle ns. "hiihtolomakseni" ovat kyllä ollut aivan fantastiset. Että sattuikin näin kaunis sää jokaiselle päivälle. On siis saanut kylpeä lämpimissä kevätsäissä roppakaupalla. Olen myös antaumuksella lepäillyt, herkutellut, suunnitellut ja toteuttanut uutta sekä nauttinut läheisten seurasta. 

Voisin näin aluksi kertoa mukavasta reissustamme leipomoon Aroma Bageri & Konditoriin Koivulahteen. Läheiseni oli bongannut tämän leipomon ohjelmasta Suomen paras leipomo joten retkemme pääkohde oli siis käydä maistelemassa herkkuja :) Matkalla oli ihanan idyllisiä maalaismaisemia sekä tietenkin iki-ihania merimaisemia. Kesällä varmasti reitti olisi ollut vieläkin huikeampi elämys, mutta aurinkoisena kevätpäivänä parempaa säätä ei olisi voinut toivoa. Pihaan saavuttuamme saimme heti ihanat tuoksut kuin tervetulotoivotukseksi. Sisäänastuttua Aromaan tuli tunne, että nyt ei astuttukaan mihin tahansa kuppilaan vaan tunnelma kahvilassa oli tehty ihanan selkeäksi ja avaraksi pienestä tilastaan huolimatta. Huomioni kiinnittyi kauniisiin puisiin pöytiin ja penkkeihin jotka loivat sopivan maalaisromanttisen vaikutuksen. Pidin myös sitä mielenkiintoisena, että sai seurata työntekijöiden työskenteyä. Pieni mutta todella kiva juttu oli erillinen juomien ottotiski jossa oli kauniit kupit ja ruskeaa palasokeria! Pakkohan siitä oli sitten maistaa ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni ruskeaa palasokeria ja ryystää sitä kahvin kera. No onneksi en sentään tassilta ryystäny niinku muinoon isoisoäiti tapasi teherä :) Olisivat pian seuralaiseni hävenneet. Mutta mielestäni tälläisissä kahviloissa juuri pienetkin yksityiskohdat ovat merkityksellisiä ja niistä voi syntyä elämyksiä arkeen. Palvelu oli myös hyvää Aromassa ja vaniljapulla oli niin hyvää että sitä piti ostaa kotiin vietäväksikin. Nam!



Matkamme jatkui muutaman mutkan, kaupan ja kirpparien kautta kotia kohden, mutta matkan varrella oli myös eräs paikka minkä haluan tässä vielä esitellä teille. Nimittäin ehkä Suomen kaunein kirkko, 
Ylistaron kirkko.
Omasta mielestäni se on huikean kaunis. En tiedä oikein mikä siinä on, mutta yleensäkkin pidän kirkkojen arkkitehtuurista ja mielelläni kävisin erilaisissa kirkoissa tutustumassa. Ala-aste ajoilta on jäänyt jo mieleen hyvin ne luokkaretket kun käytiin tutustumassa kirkkoihin. Ne tekivät aina suuren vaikutuksen koollaan ja kauneudellaan. En tiedä sitten moniko luokkalaiseni katsoi minua kieroon, kun kuvailin kirkkoja luokkaretkillämme nuoresta iästäni huolimatta. 
Minusta nämä maakuntamatkailut ovat kyllä kautta aikojen ollut mukavia juttuja. Milloin on menty luokkaretkelle lapsena naapuri pitäjiin, nuorempana lähdetty ystävien kanssa ajokortin saatua maakuntamatkailulle
ja nyt sitten kierrellään perheen kanssa uusia paikkoja lähimaakunnissa. Aina ei siis tarvi eikä kannatakkaan lähteä merta edemmäksi kalaan kun haluaa kokea jotain uutta ja ihanaa.










Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei, täällä jo kerkesin odotella, että koska se Marjut sieltä postailee... Vihdoinkin:) Teillä siellä ollut kivaa maakuntamatkailua, todella sitä ei aina kauas tarvii mennä, kun voi olla kivaa ja elämyksellistä. Jotenkin ajattelen sinusta, että sinä osaat iloita kaikesta elämään liittyvistä asioista, niin pienistä kuin suurista. t. Jaana
Marjut M sanoi…
Joo meni tovi tässä edellisestä postauksesta, mutta täällä taas ☺ Jotenkin suurien vastoinkäymisten jälkeen osaa nauttia nyt paremmin näistä "pienistä" elämän tarjoamista elämyshetkistä ja läheistenkin seuraa osaa arvostaa entistä enemmän.

Suositut tekstit