Loma Mallorcalla

Postaus ei sisällä mainontaa vaan perustuu omiin kokemuksiin. Kuukausi sitten irtauduimme arjesta ja jätimme taaksemme syksyisen Suomen. Suuntasimme kohti etelän aurinkoa ja Mallorcaa. Matkalle lähtöä oli suunniteltu tovi mutta kohteen valitsimme oikeastaan pikaisesti ja ihan umpimähkään. Hieman katsoen kuitenkin missä silloin on aurinkoista kun pääsemme reissuun. Tälläkertaa varasimme matkat Top 10 matkatarjouksilta kun katsoimme, että sieltä saa edullisia matkoja. Aivan muitta mutkitta matkamme ei kuitenkaan alkanut joten siitä lisää seuraavaksi.

 Edellisenä iltana ennen lähtöä alkasin kaipailemaan lähtöselvitysilmoitusta. Olimme aina tottuneet saamaan edellisiltä matkoiltamme lähtöselvitysilmoitukset silloiselta lentoyhtiöltä Finnairilta sähköpostiin edellisenä iltana ennen matkaa. Tutkin sähköpostiani ja yritin myös lentoyhtiö Norwegian nettisivujen kautta selvittää saako sieltä tehtyä lähtöselvitystä ennakkoon. Mutta turhaan. Mielessäni kävi jo, että onko meillä matkatilausta ollenkaan ja väsynyt sekä jännittynyt mieli ruokki ajatusta läpi yön. Lähtöselvitysilmoitusta ei siis löytynyt, mutta sattumoisin sähköpostin roskapostianikin epätoivoisesti penkoessani huomasin lentokenttäjuljetusten voucherien menneen sinne. Olin ajatellut, että kyllä me sieltä kentältä löydetään oma kyyti muitta mutkitta niinkuin aina ennenkin joten en ollut asialla päätäni vaivannut.

Aamulla oltiin hyvissä ajoissa kentällä ja lähtöselvitys hoitui itsepalvelupäätteellä käden käänteessä. Iso helpotuksen huokaus, ainakin meillä on matkat vaikka lähtöselvitystä ennakkoon ei ollut kuulunutkaan. Siitä matka jatkui reippain mieli ja odotuksin tulevaa matkaa kohden.

Perille päästyä oltiin hieman hakusessa uudella lentokentällä ja sekin että voucheri oli englanniksi ei asiaa helppottanut yhtään. Siitä yritin sitten saada selkoa ja kysellä maan miehiltä apua. Ensimmäinen neuvoi jonnekkin tiskille josta sanottiin, että ei tästä vaan toiselta tiskiltä. Lopulta oikea tiski löytyi! Päässäni mietin, että voucherissa oli lukenut että lentokenttäkuljetus lähtee 45 minuuttia koneen laskeuduttua joten juoksuksihan se loppuviimein meni ennenkuin laukut oli poimittu hihnalta, oikea tiski löytyi ja liput bussiin oli kädessä. Sitten huokaistiinkin helpotuksesta ettei tarvinnut heti alkaa taksia makselemaan ja kuluttamaan matkakassaa. Hetken tosiaan tuntui siltä, että ollaanko me osallistuttu Amazing Racen Suomalaisversioon. Loppu hyvin kaikki hyvin ja totta puhuakseni kyllähän se "hätä" rohkaisi kysymään apua vento vierailta uudessa maassa helpommin. 

Uusi kohde ja uudet maisemat. Niitä ihaillessa taittui matka hotellillemme Santa Ponsaan. Huoneistohotellimme Apartments Deya näytti freesiltä sekä modernilta aulansa puolesta, mutta hotellihuoneeseen saavuttuamme tuli mieleen oliko siivojat missannut tämän huoneen edellisten asiakkaiden jälkeen. Maassa lojui roskia ja patterin alle oli jäänyt jonkun kaverin uimalasit. Hieman pisti mietityttämään oliko tämä hotelli ne kolme tähteä ansainnut saatika sitä mitä "salamatkustajia" meidän vaatteissamme on tuliaisiksi kotiin. No mieheni kävi tästä seikasta mainitsemassa respaan ja sieltä tuli kaksi tehokasta siivoojaa hoitamassa paikat kuntoon. No nyt tiedämme ainakin jatkossa mitä odottaa kolmelta tähdeltä tuolla suunnalla maailmankolkkaa.
 Tässä välissä pakko mainita, että tuli tosi ikävä Dubain neljän tähden huoneistohotellia jossa elelimme sen viikon siistimmin kuin kotonamme. Ja sellaista ehkä lomalta kaipaankin vaikkei sinne lomalle olla hotellihuoneeseen tultukaan istumaan. Deayan huone ainakin piti huolen siitä että siellä ei paljon sitten tullut istuttuakaan vaan aina kun huoneeseen palattiin melkein samalla oven aukeamalla lähdettiin takaisin kylille. Plussaa hotelli sai ystävällisestä palvelusta ja uima-allasaluetta siivottiin joka aamu huolellisesti.

Maisemat Santa Ponsan rannalla oli sitä mitä tilattiin, kaunista ja aurinkoista. Välillä lämpötila kohosi päivällä sellaisiin lukemiin, että kiitin luojaa siitä, että palmun varjon alla oli tilaa. Itse en pysty auringossa makaamaan pitkään varsinkaan tuollaisessa helteessä. Välillä uimassa sekä snorklaamassa käyntikään ei pitänyt kuumuutta kauaa pois iholta. Aurinkorasvaa kului ja sitä sai ostaa lisääkin. Seuraavan kerran kuitenkin aurinkorasvat kannattaa ostaa kotimaasta koska tuolla ne oli rannan lähettyvillä ainakin tosi kalliita. Hintataso muutenkin ruokienkin suhteen kaupasta ostaessa oli melkein Suomen tasoa. Hieman edullisempaa oli jos kävi edempänä isommassa supermarketissa.

Olimme jo mieheni kanssa katsoneet auton vuokrausta netistä koto Suomessa. Sillä pääsisi kätevästi kiertämään saarta ja näkemään aitoa Mallorcaa sekä maisemia. Netissä hinnat oli näyttänyt kalliilta ja moni paikka vaatii muutaman sadan euron "pantin" auton vuokran lisäksi. Tämä paljastui myös todeksi paikan päälle mentäessä. Emme olleet valmiita maksamaan sellaisia summia pantiksi ja melkein jo meinasimme luovuttaa auton vuokrauksen kanssa. Oli kuitenkin vielä yksi paikka josta oli kysymättä ja kuinka ollakkaan kerrankin onni oli puolellamme. Saimme jonkun vanhemman mallin auton 40 e päivävuokralla eikä mitään takuita. Nähtyämme auton emme ehkä ihmetelleet ettei takuita ollut mutta ainakin se liikkui eteenpäin. 

Espanjalainen tempperamentti näkyi liikenteessä pään pyörittelyinä, käsien heilutteluna ja räikän tööttäyksin. Tyytymättömät kanssa-autoilijat kyllä ilmoittivat turistille koska tämä oli "mokannut" jotain. Mutta eipä se menoa haitannut. Pääkaupungissa Palmassa näimme, koimme ja opimme, että liikenteympyrässäkin voi olla liikennevalot. Opimme myös tuossa kaupungissa ajellessamme, että navigaattorille olisi ollut tarvetta. Rannikolla ajellessamme oli upeat jylhät maisemat joita olisi voinut jäädä ihastelemaan pitemmäksikin aikaa. Aika on kuitenkin rajallinen maisemien ihailulle kun auto on vuokralla vain päivän.

Laivaretkiä teimme kaksi. Toisen päivällä sukellusvene tyyppisellä laivalla ja romanttisemman risteilyn auringonlaskun aikaan kippistellen sangriakuppia. Maisemat oli hienot molemmilla reissuilla, mutta kyllä se auringonlasku reissu kauneudellaan ja humoristisella loppuhuipentumalla vei voiton. Veneen moottorit oli sammutettu ja jäätiin paikoilleen kuvaamaan auringonlaskua. Yhtäkkiä kuviin ilmestyi auringonlaskun eteen lipuva valtava matkustaja-alus. No tämä taisi valitetavasti pilata ainakin yhden kanssamatkustajan selfiekuvan. Ilmeistä ja eleistä päätellen hän oli odottanu tätä hetkeä koko matkan ajan, mutta nyt se alus oli pilannut hänen hetkensä auringonlaskun kanssa. Meistä sen laivan lipuminen auringon eteen auringonlaskun aikaan oli vain jotenkin niin koomista että ei voinut kuin nauraa makeasti ja niin teki moni muukin. Kapteenikin heitti huumoria huutaen laivalle "Go away, go away"
 Olihan se sukellusvene laivakin mielenkiintoinen kun sieltä pohjasta näki kaloja ja sitä millaista se merenpohja oikeasti on.

Yksi matkan yllättävistä kohokohdista oli käydä FUN Mallorca ostoskeskuksessa ja erityisesti Primarkilla. Siellähän ihminen ihan sekoaa vaikka ei mikään kummoisempi shoppailuholisti olisikaan. Tämän vuoksi jouduin jättämään jälkeeni Mallorcalle ehkä pari vanhaa vaateriepuani että sain ostaa Primarkilta pari uutta paria kenkää ja vaatetta. Joten sinne päin suuntaavat, suosittelen!!! extra matkalaukkua tai että ette pakkaa menomatkaksi mitään.

Kaiken tämän pulikoimisen, palmun alla löhöilyn, nähtävyyksien katselun sekä shoppailun ohella ehdimme myös istua alas ruokailemaan ravintoloihin. Ensimmäiset viisi päivää toki meni eri ravintoloissa syöden hampurilaisia mutta rohjettiin me kiinalaisessakin käydä kerran sekä tehtiin myös itse hotellilla ruokaa. Mutta oikein paikallista ruokaa ei syöty.

Vuorossa kuvapläjäys matkastamme.Terveisin Marjut
Kommentit

Anneli A sanoi…
Kiva kun otit meidät mukaan matkallesi. Kauniit kuvat. Emme ole käyneet Palma de Mallorcalla, joskus vuosia sitten olimme Alcudiassa lasten kanssa. Eräs ystäväni palasi juuri tänään Palma de Mallorcasta, oli ollut myös Top 10-matkalla. Hän oli myös hyvin tyytyväinen.
Kruunuvuokko sanoi…
Mallorca on kiva paikka ja siellä olen itsekin lomaillutmieheni kanssa. Hienot kuvat.
Marjut M sanoi…
Kiitoksia kommenteista. Oli kyllä kiva lomapaikka ja nähtävää vielä jäi jos joskus uudestaan menee. Palmassa olisi vielä ollut kiva kierrellä kävellen lisääkin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Tee se itse havukranssi

Huonemännyn hoito-ohje