Tonttupolku metsässä

Intaannuin tänään niin kauniista auringonpaisteesta, että päätin lähteä vapaapäivänäni metsään kävelylle Sulon kanssa. Raitis ilma, metsän kauneus, aurinko ja suopursun tuoksu... aah ihanaa.. Teki kyllä hyvää. 

Joulumielenikin hieman taas nousi ja ajatuksiini kimposi tonttupolku. Jotenkin tuo metsän tunnelma ehkä hieman huokuu joulua vaikka meilläpäin tällähetkellä ei sitä lunta juurikaan ole.
Tonttupolku sopisi mielestäni metsään oli lunta tai ei. Varsinkin puru- ja kuntoratatyyppiseen jossa polku on jo olemassa ja iltasella jonkinlainen valaistus. Toki valaistuksen saa aikaan itsekin lyhdyillä ja jos pyytää osallistujia tuomaan vielä oman lyhdyn mukana.  

Inspiroiduin ajatuksesta niin, että aloin jo vähän suunnitella järjestäväni tonttupolkua joskus. Mutta oikeaa ajankohtaa ja kohdeyleisöä odotellessani voin kertoa teille ajatuksistani jos joku innostuu yhtä lailla järjestämään oman tonttupolun esim. lapsille, lapsenlapsille, kummilapsille, lapsenmielisille, ystäväporukalle, jouluihmisille, työ- tai opiskelukavereille.
Kerran aiemmin olen ollut tonttupolkua järjestämässä ja sen tiedän, että kaikkia ei kannata lähettää polulle yhtäaikaa jos ihmisiä on paljon. Muuten syntyy tungosta heti ensimmäisellä rastilla.

Tehtävärastit voisivat liittyä jouluun.
Osalla rasteista voisi olla tehtävänä haistella joulun tuoksuja ja arvata mistä tämä tuoksu on peräisin. Tuoksuna voisi olla mm. pipareiden mausteita, itse piparkakkua, luumumarmeladi. Toisilla rasteilla voisi olla tunnustelua kangaspusseista. Näissä voisi olla mm. pieniä joulupalloja, käpyjä. Myös makurastit voisi olla mielenkiintoisia mutta silloin tulee ottaa huomioon ihmisten allergiat etukäteen. (Aikuisten tonttupolussa pikkujouluissa voisi olla maistiaisia esim. illan juomatarjoilusta 😋 )
Tonttupolulla voisi olla myös joku liikunnallinen kohta, mutta turvallisuus tulee ottaa huomioon sitä suunnitellessa (mm.riittävä valaistus ja liukkauden esto oikein jäisen sään sattuessa voisi olla ainakin tässä huomioonotettavat asiat).
Lopuksi jotain tarjottavaa esim. piparia ja glögiä. Sitten tonttupolun kiertäneet voivat tarkistaa tehtävät. Tehtävälaput voivat toimia arpalipukkeina tai eniten oikein rasteja vastannut voidaan palkita.
Tälläisia ajatuksia minulla tuli mieleen. Oletko sinä ollut tonttupolulla tai järjestämässä sellaista?Terveisin
Marjut

Kommentit

Suositut tekstit