Vinkki joulukalenteriin

Joulu tekee tuloaan ja ajatukset sekä teot ovat suuntautuneet mm. tunnelmalliseen kodin valaistukseen, lahjoihin, ruokaan... Pidän suunnittelusta ja mikä onkaan sille parasta aikaa kuin joulunalusaika vaikka siihen onkin vielä aikaa. Luonteeltani olen sponttaani sekä innostuva, toisaalta taas pidän perinteisestä mutta kuitenkin ajan kuluessa nekin kaipaavat hieman vaihtelua. Mieleeni juolahti tehdä siis tänä vuonna erilainen joulukalenteri ja aion nyt vinkata teille millainen se tulee olemaan. Toivottavasti joku muukin saa tästä vinkkiä toteuttaa mm. kotona, työssä, harrastuksilla yllätyksiä toisille.



AARREKARTTA


Ajattelin totetuttaa kalenterin aarrekartta menetelmällä. Ensiksi tarvitsen pohjapiirrustuksen kodistamme. Siihen merkitsen numerot 1. - 24. joihin paikkoihin haluan joulukalenteriyllätykseni piilottaa. Sitten alan vähän miettiä yllätyksien sisältöä päivä kerrallaan. Yllätykset voi sisältää mm. herkkuja, yhdessä tekemistä, hierontaa, tapahtumaan vientiä. Näitä yllätyksiä voi keksiä vain mielikuvitus rajanaan. Aikaa vievin osuus on se suunnittelu ja yllätysten hankinta jos haluaa ostaa jotain. Muuten yllätysten piilotus paikkoihin sujuu käden käänteessä kun paikka on jo valmiiksi mietitty.

ERILAISET JOULUKALENTERIYLLÄTYSTEN SAAJAT

Lapset pitävät yllätyksistä ja aarteen etsinnästä. Tälläinen leikkimielinen aarejahti jää varmasti mieleen ja voi jäädä elämään vielä joulun jälkeenkin. Kalenteriin voisi ujuttaa tuiki tavallisia jouluun liittyvää tekemistä esim. piparien ja piparkakkutalon tekemistä, kaverien joulukorttien kirjoittelua, joulupukille kirjoittelua, jouluherkkuja karkkipäivään, jouluinen dvd... 



Puutarhaharrastaja voisi tykätä aiheeseen sopivista uusista lehdistä, puutarhasaksista tulevaa puutarhakautta ajtellen, siemenpusseista... Vielä kun aarrekartan voisi piirtää aarteen metsästäjän omaan puutarhaa niin sekös olisi ihanaa. Aarrekartan voisi myös toteuttaa tässä tapauksessa valokuvasuunnistuksen avulla. Kuvataan paikka missä päivän joulukalenteriyllätys on ja näin etsintä voi alkaa.




Tee se itse -mies. Kalenteri kätevälle Tee se itse -miehelleni kiitokseksi jälleen vuoden jokaisesta toteutetusta pienestä suuresta toiveesta jonka hän on tehnyt.
Meillä ainakin joudun jatkuvasti pyytämään miehen apua tekemään sitä sun tätä. Yleensä se liittyy nikkarointiin 😊 Miehen yllätyksiin voisi siis liittyä työkaluista naloihin hankkimista, rentouttava hieronta, kolmen lajin illallisen valmistaminen jne...




Tässä muutama esimerkki mitä itse voisin kehitellä tähän kalenteriin.

Oletko Sinä toteuttanut tällaisen joulukalenterin joskus? Olisi kiva kuulla kokemuksiasi.


Terveisin Marjut

Kommentit

Suositut tekstit