Puutarharetki Pietarsaareen

Oikein ihanaa sekä lämpöistä juhannusviikon alkua! Niin se vain on koittanut tämä suven juhlan aika. Loppuviikosta juhlitaan juhannusta ja sitten alkaa kesän lomasesongit. Jokos teillä on lomat pidetty vai vielä edessä? Nimittäin, jos lomapaikka on vielä hakusessa niin suosittelen poikkeamaan Pietarsaaren seudulla.

Meidän perhe teki viikonloppuna päivän RoadTripin niille nurkille ja tuli kyllä niin tarpeeseen viikon aherruksen jälkeen. Vaikka puutarhanhoito kivaa onkin niin silti on aina kiva käydä tuulettumassa ja ihastelemassa puutarhoja toisaalla. 

Starttasimme hyvissä aioin aamulla ja käänsimme auton nokan kohti Uusikaarlebyytä. Siellä on Storsandin suojellut hiekkarannat. Hiekkarannat!! Näin "lyhyen" automatkan päässä ja me lennämme ulkomaille.☺Pitihän tämä paikka nyt nähdä, kun niistä olen kuullut niin paljon puhuttavan. 

Mitä lähempänä navigaattori osoitti paikan olevan niin tiet vain pieneni. Vihdoin saavuimme leirintäalueen näköiselle paikalle, jossa olikin yksi matkailuauto. Meren suuntaan näytti lähtevän polku, jota sitten seurasimme. Pian kävi selväksi, että on täällä ainakin hiekkaa ja kyllähän sieltä merikin esiin tuli. Hienot oli näkymät, täytyy sanoa. Ihana vilvoittava merituuli puhalsin paahteisen päivän päälle.  

Jonkin aikaa kävelimme rannalla ja tietenkin piti päästä kastamaan jalkani matalan rannan meriveteen. Samalla sai puutarhatöistä väsyneet jalat kunnon hiekkakuorinnan. Ajattelin siinä rantaviivaa kulkiessani, että tämä ranta sopisi hyvin pienille tenaville. Ranta oli pitkälti matala ja siinä olisi kiva kirmailla sekä hiekkalinnoja tehtailla. 

Kello lähenteli puolta päivää ja huomasimme kuinka ihmisiä alkoi saapua viettämään kaunista päivää rannalle. Mukana tulijoilla oli kylmälaukkuja sekä pieni pallogrilli löytyi erään miehen kainalosta. Ai, että heille tuli varmasti ihana päivä rannalla.




Meidän oli tämä hieno, uusi nähtävyys hyvästeltävä ja lähdettävä RoadTrippimme seuraavaan kohteeseen, joka oli Rosenlundin pappila ja Aspegrenin puutarha. Täällä ollaan pistäydytty ennemminkin ja siihen RoadTrippiin pääset kurkkaamaan täältä

Jos vanhat miljööt ja puutarhat kiehtoo niin tämä on aivan ehdoton kohde täällä länsirannikolla. Rosenlundin pappilan rakennukset on hyvin pidettu sekä kunnostettu ja tunnelma on arvokas. Ihan ääressä oleva Aspegrenin puutarha on puutarhaihmisen pieni paratiisi, mikä ei oikeasti ole kyllä pieni. Siinä riittää kyllä puuhaa varmasti useammallekin ihmiselle. Jälleen lumouduin oikein täysin kuvailemaan ja ihastelemaan kukkaloistoa. Ja mikä ihana tuoksu. Harmi, kun sitä ei saa välitettyä teille.











Eikä tässä vielä kaikki. Pietarsaaressa on aivan mielettömän ihana puutarhamyymälä Sundin puutarha. Kuin pisteeksi i:n päälle  Rosenlundin pappilan ja Aspegrenin puutarhan jälkeen oli aika siirtyä puutarhaihmisen paratiisiin ostoksille.







Eihän täältä paratiisista päässyt ilman ostoksia kotimatkaa taittamaa, mutta täytyy sanoa, että hillitä piti ostohalukkuutta rankasti. Löysin edullisesti Vuorikaunokkia, joka on ainakin minulle uusi tuttavuus. Ihastelin niitä jo Aspegrenin puutarhalla ja sattumoisin löysin niitä täälläkin.

Oikein hyvää juhannuksen aikaa kaikille

Terveisin Marjut

Kommentit

Suvi K. sanoi…
Hienot kuvat Pietarsaaresta - hyvää kesää ja juhannusta toivotellen Suvi Pietarsaaresta :)
Marjut M sanoi…
Kiitos paljon Suvi. Pietarsaari on kaunis kaupunki. Hyvää kesän jatkoa sinulle ja oikein mukavaa juhannusta. :)
Mika sanoi…
https://www.jakobstad.fi/asuminen-ja-ymparisto/tekniset-palvelut/kunnalistekninen-osasto/kaupunginpuutarha/uusi-sivu-fi-fi
Marjut M sanoi…
Kiitos Mika linkistä. Tämä koulupuutarha on jo kuvienkin perusteella niin upea paikka, että ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Suositut tekstit