Lintujen talviruokinta-automaatti viinilaatikosta

Tälläkertaa maalaismaisemissa on alettu puuhastella linnuille ruoka-automaattia talven varalle. Maa on mennyt jäähän ja luntakin on paikoin jo sadellut. Ajattelin siis aloittaa lintujen talviruokinnan. 

Kirppiksiä kierrellessäni löysin kauniin, puisen viinilaatikon. Heti ensimmäisenä mieleeni juolahti tehdä siitä lintujen talviruokinta-automaatti. 


Tähän työhön ei kauaa aikaa uponnut.


Jyvät viinilaatikon sisään vaan.


Laatikko riippumaan narustaan esim. heinäseipääseen tms. ruuvilla kiinni tai puunoksaan roikkumaan.Sitten pitää muistaa koko talvi tarkkailla, että lintujen ruokinta-automaatin asiakkailla on aina ruokaa tarjolla. Kun ruokinnan nyt aloittaa on sitä jatkettava aina kevääsen asti kunnes maa sulaa ja linnuilla on taas luonnosta mahdollisuus saada ruokaa.

Tästä linkistä pääset katsomaan Birdlife Suomi sivustolle talviruokinnan merkityksestä linnuille. Siellä on tärkeää tietoa talviruokinnasta. Luettuani Birdlifen sivuilta mitä ruokaa linnuille on hyvä tarjota tulin siihen tulokseen, että olisi hyvä poiketa vielä kaupassa hakemassa esim. auringonkukan siemeniä ja talipalloja jyvien seuraksi.

Pidetään siivekkäistä ystävistämme huolta talvella ♡

Terveisin MarjutKommentit

Suositut tekstit