Diy kaupunkivalosilhuetti

 DIY KAUPUNKIVALOSILHUETTI


Ostin syksyllä Halpa-Hallista minikasvihuoneen ihan se ajatuksenani, että sen sisään voi rakennella tunnelmallisia minimaailmoja.

Olen aina pitänyt rakennusten silhueteista ja tällä kertaa päädyinkin tekemään kaupunkivalosilhuetin tuohon ihastuttavaan minikasvihuoseeseen.


Materiaalit

                                                                        - minikasvihuone
 - Led valosarja (n. 20 lediä)
 - pahvia
 - tapettia
 - sakset
 - paksu, terävä neula
 - teippiä


Ensimmäisenä piirrä kaupunkisilhuettimalli tapetille. Tähän käy myös kartonki tai joku muu haluamasi paperi. Sen jälkeen piirrä silhuettimalli myös pahville, mutta leikkaa se hitusen pienemmäksi niin pahvi ei "loista" tapetin takaa.

Tee ledeille 20 reikää (tai niin monta reikää, kuin ledejä valosarjassasi on) paksulla neulalla haluamiisi kohtiin. Mittaa kuitenkin se maksimietäisyys valosarajsi ledeissä, että et tee reikää liian kauas edellisen ledin reijästä. Hieman neulaa joutuu pyörittämään reijissä, että niistä tulee ledeille juuri sopivan kokoiset. 

Sitten aloita ledejen laittaminen reikiin järjestyksessä. Kiinnitä ledisarja teipillä niin eivät pullistele suotta niin valosilhuetin saa paremmin lähelle minikasvihuoneen seinää.
Vinkki! Joskus näissä patteriledisarjoissa on aika lyhyt johto niin yritä saada suunniteltua valosarjan loppu niin, että se johto ei loppuisi esim. keskelle silhuettia. Sieltä voi olla hankala saada sitä piiloon esim. tässä tapauksessa minikasvihuoneen ulos, josta sen saisi kätevästi sammutettua ilma kannen avaamista.


Tarkkaile, että ledit eivät ylikuumene ja älä jätä niitä vartioimatta.
Hyvää Pyhäinpäivää kaikille!

Terveisiä Marjut

Kommentit

Hanna Helena sanoi…
hienoa, tunnelmallista!
Marjut M sanoi…
Kiitoksia paljon :)

Suositut tekstit