Kesän kauniit kukkijat

Keväällä esikasvatetut kukat kukkivat kesällä hienosti, onneksi! Kyllä kukat aikaa ja vaivaa tarvivat, jota toki koronakeväänä olikin ja osaltaan sen vuoksi kukat saivatkin hyvän hoidon sekä alkutaipaleen.

 Täytyy sano, että samanlaisiin esikasvatuspuuhiin en aio varmaan tulevina keväinä kuitenkaan ryhtyä. Sen verran lähti homma hanskasta siementen kylvöjen kanssa kevään edetessä, että ehkä muutama istutettava olisi saanut jäädä kylvämättä. 

Tietenkin myös maltti on valttia ja kaikkia pussin siemeniä ei tarvitse esikasvatella. Voisi antaa puutarhapuuhiin hurahtaneelle kaverille osan siemenistä tai säästää seuraavaan vuoteen. Jostain tulisi siis seuraavalla kerralla tinkiä, että koulimis ja istutusvaiheessa ei olisi niin kova homma.
Keijunmekko olikin ensimmäinen esikaskatettava ja sen kansvua oli hauska seurata, kun ensimmäisellä kertaa sen kasvatus ei onnistunut. Varhaisena esikasvatettavana se sai pitkään yksityistä hoitoa ja ihailua. Tässä vaiheessa esikasvatusrintamalla oli vielä rauhaisaa.

Jossainvaiheessa kuitenkin aurinko alkoi kivasti lämmittää ja linnut visertää siihen malliin, että multasormella alkoi pakottava tarve tilata lisää siemeniä ja istuttaa aiemmilta vuosilta jäämiä siemeniä.


Tässä riippapetunia 'Easy Wave Silver' F1.


Ylä- ja alakuvassa Petunia 'Purple Pirouette', 
joka oli todella kaunis kaikkinen kerroksineen.
Tässä kuvassa on kaikkia kolmea kesäkukkaa eli molemia petunioita sekä keijunmekkoa. Vallan on vienyt riippapetunia ja vähän sieltä takaa pirouette loistaa. Sivusta keijunmekko yrittää nousta sydän kasvitukea pitkin. Vinkki! Kasvituki on helppo tehdä itse rautalangasta taivuttaen. Sen avulla saa kukka-asetelmiin kerroksellisuutta.
Olen vieläkin ihmeissäni siitä kuinka hyvin nämä petuniat kestivät kesän sekä tämän alkusyksyn tuulet ja kovat sateetkin. Vieläkin ne kukkivat tuossa terassilla (toki ei yhtä kovasti, kuin tässä kuvassa mikä johtuu osaltaan myös multasormen laantumisena). Yleensä petunia tunnetaan hentona kukkana, joka ei oikein sateesta piittaa vaan lähinnä piiskaantuu sen voimasta.

Oli kyllä ihan antoisaa kokeilla esikasvatella uusia kukkia ja seurata niiden kehityksen kaarta. Olisi hienoa kuulla mitä sinä olet esikasvatellut keväällä?


Hyvää viikonloppua
-Marjut- 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Tee se itse havukranssi

Huonemännyn hoito-ohje