DIY vanhasta ruokalusikasta rannekoru

 


Todella kauan olen halunnut tehdä vanhoista lusikoista rannekorua. Siihen ei ole vain ollut oikeita välineitä. Lähinnä olen miettinyt, että pulmaa tuottaisi se kuumennus. No eilen sitten isäntää auttelin, kun puhalleltiin kuumailmapuhaltimella tarroja pois auton kyljestä. Sitten lamppu syttyi päässäni. Pinterestissä olin nähnyt, että joku oli käyttänyt juuri tämän näköistä (kuumailmapuhallin) työkalua lusikkarannekoruja tehdessään. Mieleeni ei ollut edes juolahtanut, että meiltä saattaisi moinen laite löytyä kotoa.

No seuraavana aamuna halusin ryhtyä heti tuumasta toimeen, koska olin niin kauan halunnut tälläistä lusikkarannekorua tehdä. Aluksi kasasin kaikki tarvikkeet työpydälle. Tässä lista tarvikkeista:

-suojakäsineet 
-suojamaski
-suorahiomakone (monitoimityökalusarja)
-kuumailmapuhallin
-vasara 
-pihdit
- ruuvipenkki
-hylsy
Näitä työkaluja minä käytin mutta esim. ruuvipenkin ja hylsyn voi vaihtaa muuhunkin työkaluun, jos keksii itse jonkun muun vaihtoehdon. Alasin olisi myös oiva työkalu tässä).

Ensiksi pesin lusikan liasta. Suojakäsineet- ja maski kannattaa laittaa tämän jälkeen. Sitten aloin kiillottaa lusikkaa monitoimityökalusarjastani löytämälläni suorahiomakoneella, johon asennettiin hiomakivi. Tällä sai hienoa kiiltoa pintaan.

Kuumailmapuhaltimella lämmitin ensin lusikan kuperaa kohtaa, että sain sen taottua vasaralla littanaksi. Lusikka alkoi jo siinä vaiheessa kääntyä hieman rannekorumaisemmaksi. Tämän jälkeen aloin lämmittää ja vääntää pikkuhiljaa vartta. Tässäkohtaa tarvitsin ruuvipenkissä kiinni olevaa isoa hylsyä, jota pitkin sain taivutettua vartta ja samalla vasaralla taottua niin, että varsi taipuu kunnolla. Kuumailmapuhallin sekä lusikka ovat sitten todella kuumia!!!

Lopuksi, kun lusikka oli hyvä niin vielä vähän kiillottelin sitä hiomakivellä..

Käsikuvaan olisi tarvinnut käsimallin, että rannekoru olisi päässyt oikeuksiinsa, mutta minun käteni sai nyt kelvata tällä erää 😀

Loistavaa lauantaita Sinulle 💛
toivoo Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Tee se itse havukranssi

Huonemännyn hoito-ohje