Kierrätystä

Yritän kierrättää niin paljon kuin suinkin pystyn, osaan ja ehdin (myönnän, että enemmänkin pitäisi). Toki en vielä kunnon kompostia ole keriinnyt tehdä, mutta sellaisen jonain päivänä haluaisin. Nyt ei ole kuitenkaan sen hetki, koska siihenkin hommaan olis hyvä perehtyä ensin kunnolla, että sen saa toimimaan hyvin. Aika on vain tällä hetkellä niin rajallisesti, että siihen ei saa sovitettua kompostin hoitoa. Mutta kenties ensi vuonna, kun remontointi hellittää.

Tänään kuitenkin vein pientä metallijätettä, laseja, pahvia kierrätykseen sekä vanhoja lääkkeitä pois apteekkiin. Olisin vienyt pattereitakin, mutta sitä kierrätyspistettä en vielä löytänyt, mutta muistan nähneeni niillekkin paikan eräässä kaupassa. Ylipäätänsä hyvin nuota kierrätyspisteitä kyllä on, että se asia kyllä on tällä suunnalla ainakin hyvin hoidossa.

Aika äkkiä se oma vihreä (n. 200 l) jäteastia vain täyttyy vaikka tyhjäys on parin viikon välein. Siksi yritänkin viedä mahdollisimman paljo ns. ilmaisiin jäteastioihin ettei oma täyty niin nopeaa. Ongelmia minulle on kierrätyksessä tuonut rikkimenneet tai tarpeettomat sähkölaitteet. Ne pitäisi varmaan viedä suoraan jäteaseman noutopisteeseen, mutta tuossa ne tahtoo pyöriä nurkassa.

Tänään hokasin jälkiviisaana eräänkin asian minkä moni on voinut hokata jo aikoja sitten. Vahingossa laitoin rikkinäisen pussin roskikseksi roskasankoon ja sitten ajattelin, että no en minä sitä nyt enää ota pois vaan lyön toisen pussin päälle. Samalla se sitten siitä lähtee roskikseen, kun vaihdon aika on. Huomasin kuitenkin, että sehän on ihan käytännöllistä, kun siellä alla on se toinen pussi niin ei roskis likaannu niin helposti vaan sen alimmaisenkin pussin voi aina silloin tällöin vaihtaa ja roskis pysyy puhtaampana. Joskus käy niinkin, että roskapussissa on reikä ja sieltä valuu jotain roskikseen. Tällä säästyy ainakin jolloinkin roskispesulta.

Kommentit

Suositut tekstit