Voileipäkakku
Opiskelin aikoja sitten talouskoulussa puolisen vuotta minkä se siihen herran aikaan kesti. Siellä sitten ostin kouluun erään keittokirjan. Opettaja sanoi, että tätä tulette elämänne varrella vielä tarvitsemaankin muulloinkin, kun nyt näissä opinnoissa. No siinä varmasti vähä pyörittelin silmiäni päässä ja ajattelin, että niin vissiin. Mutta opetteja oli oikeassa, kirjaa on tarvittu ja taas hyväksi havaittu. Netti olisi pullollaan voileipäkakun ohjeita, mutta päätin kokeilla vanhan kunnon Ruoanvalmistuksen taito -kirjan reseptiä. Tässä teillekkin ohje, jos haluatte kokeilla.
LOHIVOILEIPÄKAKKU
6 leipäviipaletta (n. 1 kg)
Täyte 1.
250 g kypsää lohta hienonnettuna (käytin itse nuukana tonnikalaa paloina saman verran kuin lohta tuossa)
1 dl kevytmajoneesia
50 g sipulia hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua (jätin pois, kun ei ollut kaapissa)
tilliä, mustapippuria
Täyte 2.
2 keitettyä munaa hienonnettuna
100g katkarapuja
1 dl kevytmajoneesia
paprikajauhetta
Kuorrutus: 200g sulatejuustoa ja 1 dl maitoa (Tässäkohtaa minut valtasi hiipivä epätoivo kuinka saan nämä kaksi sekoittumaan toisiinsa, kun minulla oli tosi kovaa sulatejuustoa käytössä. Pieni hetki mikroa, mutta hieman se jäi kaikesta vispaamisesta huolimatta klönttiseksi. Hankalaa oli myös saada se kakun päälle, kun se valui, mutta lopputulokseen olin tyytyväinen ja olovinaan se ei näyttänytkään sitten ollenkaan niin klönttiseltä siinä päällä.
Koristelu: Katkarapuja, munaa, sitruunaa, tilliä.
Kostutin maidolla, myös kuulemma kala- ja kasvisliemi soveltuu tähän.
Ja eikun syömään!
LOHIVOILEIPÄKAKKU
6 leipäviipaletta (n. 1 kg)
Täyte 1.
250 g kypsää lohta hienonnettuna (käytin itse nuukana tonnikalaa paloina saman verran kuin lohta tuossa)
1 dl kevytmajoneesia
50 g sipulia hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua (jätin pois, kun ei ollut kaapissa)
tilliä, mustapippuria
Täyte 2.
2 keitettyä munaa hienonnettuna
100g katkarapuja
1 dl kevytmajoneesia
paprikajauhetta
Kuorrutus: 200g sulatejuustoa ja 1 dl maitoa (Tässäkohtaa minut valtasi hiipivä epätoivo kuinka saan nämä kaksi sekoittumaan toisiinsa, kun minulla oli tosi kovaa sulatejuustoa käytössä. Pieni hetki mikroa, mutta hieman se jäi kaikesta vispaamisesta huolimatta klönttiseksi. Hankalaa oli myös saada se kakun päälle, kun se valui, mutta lopputulokseen olin tyytyväinen ja olovinaan se ei näyttänytkään sitten ollenkaan niin klönttiseltä siinä päällä.
Koristelu: Katkarapuja, munaa, sitruunaa, tilliä.
Kostutin maidolla, myös kuulemma kala- ja kasvisliemi soveltuu tähän.
Ja eikun syömään!
Kommentit