Pekonisipulispagetti
Päätin tänään jo aloittaa viikonlopun teeman "tavallisesta poikkeavaa" menua :) Yleensä olen tehnyt spagetille perus ruskean kastikkeen jauhelihalla. Nyt kuitenkin repäisin ja etsin netis syövereistä pastaohjeen. Nappasin kuvan kamerakännykällä kauppalistaa varten aineksista mutta tänään en enää löytänyt koko ohjetta netistä. En ollut hoksannut laittaa sitä kirjanmerkkeihin joten oli selvittävä ilman ohjeita. No ehkä sitä sen verran on jo tuolla keittiössä tullut häärittyä että ei heti sormi suuhun. Vasta siinä vaiheessa kun piti maistaa koskenlaskija juustoa ;)
Eli kaapista löytynyt täysjyväspagetti sai nyt korvata pastan ja pari muutakin ainetta tuli taas sovellettua. Tässä minun versioni reseptistä:
- täysjyväspagettia
- 1 pkt pekonia
- 1 sipuli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 2 dl 4% ruoanlaittokermaa
- 3/4 pkt koskenlaskijajuustoa
- mustapippuria
Spagetin voi laittaa aika pian keittymään kastikkeen teon aloituksen jälkeen.
Ensin paistoin pekonin ja sipulit pannulla. Siirsin ne lautaselle siksi aikaa kun sulattelin kerman sekaan koskenlaskijajuuston. Juusto kannattaa laittaa pieninä paloina kerman sekaan niin se sulaa paremmin ja nopeammin. Hetken kuluttua sekoitin pekonin ja sipulin sekä mustapippurin mukaan. Spagetin ollessa valmista valutetaan vesi niistä pois ja yhdistetään kastikkeen kanssa. V'oila pekonispagetti on valmis :)
Kyllä taas totesin että kannattaa kokeilla uusia reseptejä. Mieli pysyy virkeänä uutta opetellassa ja makuhermojakin tämä kutkutteli.
Hyvää viikonlopun alkua kaikille
toivoo Marjut
Kommentit