Jokipuutarhan syksyä

Jokipuutarhassakin on tapahtunut kesän aikana jonkin verran. On istutettu uusia kasvia. Lähinnä hyötypuutarhaa kartutettu omenapuilla, vadelmapensaalla, mustaherukkapuskilla, mustikkapensailla, karviaisella ja mansikoilla. Näistä toivomme sitten saavamme tulevina vuosina hyvää satoa.

Tänä vuonna pihlajakin on tuottanut kauniit tertut mutta sitä en ole kyllä uskaltanut vielä hyödyntää missään. Olen kuullut, että sitäkin voi hyötykäyttää mutta vielä en ole niin paljon siihen perehtynyt, että olisin näin tehnyt. Kauniita ne silti katsella ovat kun marjansa tänä vuonna ovat ehtineet tehdä.

Omenapuiden ympärille laitoimme neliön muotoon neljä heinäseivästä joista puu oli kesän ajan tuettuna. Aika aakeella laakeella paikalla nämä omenapuut sijaitsevat joten kunnon tuenta tuulien tuivertaessa oli kyllä tarpeenkin.
Ympärillä kasvaa myös kauraa jonka saa niittää linnuille lyhteeksi. Ensi kesänä sitten tämä kaura-alue tulee kitkeä ja laittaa vaikka katetta niin ei pääse heti ruoho valtaamaan aluetta. On parempi ettei ruohon vie omenapuulta voimaa.

Myös pihavarasto / oleskelutilalle on jo paikkaa kaivettu. Vielä tämä ihanuus on paketissa odottamassa sitä hetkeä kun sen ehtii maalata. Soraa pitäisi myös pohjaksi tilata. Isännällä on jo luonnollisesti päässään suunnitelma kuinka tämä kevythirrestä rakennettava teennelmä tähän perustetaan.Hyvää viikonloppua kaikille
toivoo Marjut

Kommentit

Unknown sanoi…
Pihlajanmarjoja on tosi paljon nyt.
Kauniita kuvia. Mä aluksi luulin kun yhtäkkiä katsoin että kissa oli oikea.
Marjut M sanoi…
Kiitos kommenteistanne. Pihlajanmarjasato on kyllä nyt valtava. Onnekkaita ne jotka osaava niitä hyödyntää vaikka onhan ne ihan kauniita vaan katsellakin. Kissa on tosiaan hyvin aidon näköinen. Taiteilijalla on ollut kyllä silmää tehdä aidon näköinen kissa kiveen.

Suositut tekstit