Musiikin vaikutus mielialaan

Minulle musiikki on hirmu tärkeä osa elämää. Musiikilla saan nostettua mielialaa, mutta myös laskettua. Ei ole siis ihan sama mitä kuuntelen. Yleensä sitä kuitenkin tulee mielialojen mukaan kuunneltua sitä miltä sillä hetkellä tuntuu.

Joskus, jos on oikein paska aamu niin huudatan autossa jotain hyvää musaa niin saattaa mieli muuttua matkalla ihan toiseksi. Musiikista saa siis voimia huonoonkin päivään. 

Löysin hyvän artekkelin siitä, kuinka musiikki tehoaa kuin lääke. Hyvä terveys sivustolla tiedetään kertoa tieteellisiä faktoja musiikin tehosta. Itse sydänvikaisena ilahduttaa kuulla sen hoitavan sydäntäkin ja kyllähän sen tavallaan on jollain tasolla tiedostanutkin. Tekeehän se hyvää kuunneella lempibiisiä ja taas oloaan saa purettua hieman rankemmalla musalla. 

Katsoin juuri Netflixistä Taylor Swiftin Miss Americana dokumentin. Taylorilla on mieletön tatsi musiikin tekoon. Sen lahjan kanssa on synnytty ja tosi ahkerasti hän on jaksanut toteuttaa kutsumustaan. Ihailen hänen antaumustaan musiikille vaikka tuolla alalla ihmiset osaa olla toisilleen tosi paskoja. Jostakin hän vain ne voimat saa, että jaksaa jatkaa ja tehdä hittejä kerta toisensa jälkeen vaikka lokaa tulee toisinaan. 

Mukavia katsella tuollaiset dokkarit, joissa paneudutaan jonkun ihmisen elämään pintaa syvemmälle. Sieltä saa ihan uutta näkemystä siitä ihmisestä ja hänen omista ajatuksista. Pohjimmiltaan kaikki tähdetikin ovat tavallisia ihmisiä, tavallisine tunteineen, joiden tunteisiin me taviksetkin voidaan samaistua.

Taylor kertoi aika hyvin ns. "kiltin tytön syndroomasta". Niin kauan menee hyvin, kun tekee mitä muut sanoo ja hymyilee kauniisti. Onneksi hänkin oli lopulta tullut sen tien päähän ja osannut alkaa kertoa omia mielipiteitä. Se on tärkeää, että nainen osaa sanoa oman mielipiteensä. Hän on hyvä roolimalli nuorisolle tässä asiassa, koska nuorten kautta tämä maailma muuttuu. Onneksi se on ollut jo hyvin havaittavissa, että maailma muuttuu suvaitsevampaan suuntaan. Nainen saa pikku hiljaa omaa ääntään paremmin kuuluviin vaikka matkaakin tasa-arvoon on. 

Yksi voimabiisini Taylor Swiftiltä on ollut Wildest Dreams. Siinä on jotenkin niin kaunis sävel ja onhan se aika romanttinen 💗

Tälläisiin unelmiin päätän pakinani musiikista

-Marjut-



Kommentit

Unknown sanoi…
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Suositut tekstit