Santorini, Oia

Matkamessutkin jälleen lähestyy Helsingin Messukeskuksessa 16. - 19.1.2020. Viime vuonna siellä käytiinkin, mutta tänä vuonna ei varmaan tule lähdettyä.

Viime vuosi oli meille sellainen matkailuvuosi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nyt ajateltiin pitää jalat tiukasti maan pinnalla ja keskittyä kotipiirin maisemiin.

Postaus viimeisimmästä ulkomaanmatkasta on kuitenkin jäänyt tekemättä. Se suuntautui viime elokuun lopussa Kreikkaan Santorinille ja siellä Oian kuvankauniiseen kylään. Matka oli yksi mieleenpainuvimmista ja tässä kuvia katsellessani ihan uppoutuu niihin kauniisiin maisemiin kerta toisensa jälkeen. 

Maisemat ovat siis ehdottomasti yksi parhaimmista puolista Oiassa. Kaunis valkoinen arkkitehtuuri yhdessä sinisen meren kanssa luo harmonisen kontrastin, joka on jollain lailla jopa meditatiivinen. 



Iltapäivän ja illan aurinko värjää jo rakennuksia kauniin kellertäviksi.





Ihan elokuun lopussa lämmintä riitti tarpeeksi ja ylikin. Päivän kuumimpana aikana pysyteltiin joko majapaikkamme Laokasti Villasin altaalla tai päiväunilla. 



Saimme niin hyvältä paikalta huoneen, että en ymmärrä kuinka meille saattoi niin hyvä tuuri sattuakkin. Altaalle oli suora yhteys takaoven kautta. Me tykätään kovasti pulahdella altaaseen ja uida reissuilla niin tämä oli ihan unelma paikka.


Allasalue oli kaunis. Itse Laokasti Villas oli myös sopivan kokoinen, ei sellainen iso hotellikompeleksi vaan pieni, erityisen uniikki ja rauhallinen. 


Mukavinta oli liikkua aamupäivästä ja illan tullen lähteä vaeltamaan pitkin kylää. Toki sitä tuli vähän välillä päiväsaikaankin liikuttua, kun ei malttanut pysyä poissa ihailemasta kauniita maisemia ja arkkitehtuuria sekä pittoreskejä katuja.

Suurin syy matkalle lähtöön juuri Santorinille ja Oian kylään oli puheet kauniista auringonlaskusta. Olihan se kaunis, mutta uskon, että tämä arkkitehtuuri teki siitä vielä erityislaatuisemman ja kauniimman mitä se olisi ollut ilman näitä kauniita rakennuksia.





Ehdottomasti lähtisin tänne vielä uudestaankin, mutta ajankohta olisi syksy tai kevät, jolloin ei ole päivällä niin armottoman kuuma. Myös väkimäärät sesonkiaikojen ulkopuolella on varmaan pienemmät niin kadut ja kuvauspaikat eivät ole niin täynnä. Hyviin kävelykenkiin kannattaa myös varautua. Itse käytin lenkkareita ja ne oli kyllä ihan MUST niitä katuja kierrellessä.

Oian kylä on aika pieni, joten viikko voi toisille olla jopa liian pitkä aika tässä paikassa. Ehkä itse ainakin yhdistäisin seuraavaan matkaan tänne muutaman päivän pääkaupunki Firassa ja päiväretkiä saaren muihin kyliin. Paljon ihmiset ajeli saaren kapeilla teillä mönkijöillä, joiden kyydissä sai varmasti päiväsaikaan auringon porottaessa hyvän viilennyksen samalla.

Taskuvarkaisiin tulee tässä kohteessa myös varautua. Yhdeltä pariskunnalta oli viety kadulla tungoksessa repusta lompakko. Joten se kannattaa puhelimen ohella säilyttää turvassa.

Kyllähän tämä Santorini ja Oian kylä sellainen "kerran elämässä" paikka on, jos matkailusta pitää. Ihan huikea ja näkemisen arvoinen paikka, joten eihän sitä voi kuin suositella.


Terveisin Marjut








Kommentit

Suositut tekstit