Rantaterassi

                                                                                                            * sisältää mainoslinkin

Kesä tulee kohisten vaikka välillä lunta tuppaakin tulemaan. Siitä huolimatta kesä siintää silmissäni ja siihen liittyviä projekteja pitää saattaa ainakin eteenpäin, jos nyt ei loppuun asti. 

Ulkona oleskelu puutarhahommien lomassa  sekä veneily ja uinti ovat niitä todella mieluisia asioita minulle kesäisin. Meillä on ollut muutaman vuoden alla projekti rannassa kesken. Ostimme sellaisen kevythirsirunkoisen autotallin talomme rakennusaikoina. Alunperinkään tarkoituksenamme ei ollut tehdä siitä autotallia vaan rantavaja puutarhakoneille ja -työvälineille. Toiselle puolelle suunnittelimme vajan ja toiselle terassin. Vajan puoli on ollut käytössä siitä lähtien, kun rakennelma saatiin pystyyn ja maalattua. Terassin puoli saatiin viime vuonna katettua ja lattia tehtyä. Yhtäkkiä mieleemme kuitenkin juolahti, että voisihan sen lasittaakkin. Täällä lakeuksilla tuo tuuli on sentään ennemminkin sääntö, kuin poikkeus. Nyt siis ollaan tehty lasitusta ja myös seiniä terassillemme.Veden läsnäolo on niin rentouttavaa ja kaunista katseltavaa. Viime vuonna isäntä teki myös laiturin, josta päästiinkin sitten kätevästi pulikoimaan Lapuanjokeen. Samalla vene saatiin myös hyvin parkkeerattua kotisatamaan. Haaveissani on ollut tehdä kyltti laiturin nokkaa, jossa lukee "Kotisatama". Ehkä sen saan siihen joku päivä vielä kyhättyä.


Rantaterassimme rakenteet ja ulkoseinän maalasimme samalla kuullottella kuin hirsitalomme. Sitä oli jäänyt yli niin oli hyvä, että voimme käyttää sen tähän. Paneelit jotka tulivat seiniin olivat tämän rakennuksen mukana tulleita, jotka olivat oikeasti tarkoitettu kattoon, jos tästä olisi tullut autotalli. Ikkunat saimme torista ilmaiseksi mikä oli tosi hieno löytö.


En malttanut odottaa sisäseinien valmistumista, kun jo raahasin kaiken maailman pihatuolit, riippukeinut ja badenbadenit sisään. On tullut jo hieman huilahdettua työn lomassa. Se on vaan niin ihanaa istua välillä, katsoa veden pinnan väreilyä ja kuunnella linnun viserrystä. Olen huomannut, että paikka alkaa vetää puoleeni minua magneetin lailla. Siellä tunnen rentoutuvani parhaiten, kun kuulee ja näkee lunnon vaikka onkin katto päällä ja seinät pystyssä.


Nyt kun saatiin jo osa sisäpaneeleista paikoilleen paikka alkaa ns. kirkastumaan. Työnjako oli seuraava paneelien osalta, että minä katkoin mittojen mukaan pöytäsahalla ja isäntä naputteli kiinni viimmeistelynaulaimella. Työ kävi kätevää, kun yhdessä huumorilla höystettynä sai taas tehdä jälleen hommia. Ei käynyt kunnon päällekkään tuo sahaaminen, kun oli niin kevyttä hommaa.


Ulkokuori muuttuu varmaan jälleen, kun saadaan nurkkalaudat kiinni. Moukari siellä makaa rakennusta vasten, kun piti ottaa järeät konstit käyttöön, kun vaja oli hieman vääntyilly routimisen vuoksi. No oli meillä siinä traktoriakin pukkaamassa seinää, että saatiin rakennusta kunnolla suoristettua. Nyt se ei ole enää niin vintturassa lähimainkaan. Koko rakennushan on sellaisten isojen ruuvipaalujen avulla maassa kiinni."Talvi" siinä kävi taas puolen päivän verran näyttämässä miltä terassilla talvella voisi näyttä. No toki minä siinä vähän lumouduin ajatuksesta. Siinä sitten mietittiin, että olisihan se aika ihana olla täällä kylmemmilläkin säillä, jos olisi lämmintä. Ollaan nyt sitten etsitty pientä kamiinaa, jolla voitaisin keväällä, syksyn tullen ja ehkä talvisin pitää pientä lämpöä silloin, kun oleskelesimme terassilla.


Murheiden keskelläkin on hyvä löytää se paikka missä rentoutua ja unohtaa kaikki ikävät asiat. Sitten on hyvä jatkaa jälleen eteenpäin. Aika pitkälle pääsee sillä, että saa torjuttua ikävät äänet omassa päässään. Siksi on ihana istahtaa välillä paikkaan missä mieli lepää.Hyvään viikon jatkoa kaikille!

Terveisin Marjut


Kommentit

Suositut tekstit