18. luukku
Eilen innostuin leipomaan
sydänsämpylöitä. Vähän joulunaika mielessä
mutta en tiedä riittääkö näitä sinne asti,
kun taikina oli vain ½ litran.
Yritin väsätä vähän tänne ohjetta,
mutta kun aina summissa kaadan pussista
ruis- ja vehnäjauhoja
ilman mittaa niin tämän vuoksi olen
vähän huono kirjoittamaan mitään jauhomääriä.
Toki yritin muistaa tehdessäni
vähän katsoa paljonko niitä laitan,
mutta touhatessa se sitten unohtui.
½ litraa lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa (sekoitetaan jauhoihin)
ruisjauhoja sekä vehnäjauhoja oman maun mukaan
sen verran, että taikinasta tulee kimmoisa
Sitten taikina laitetaan kohoamaan noin 1 h.
Kohoamisen jälkeen vaivataan ja kaulitaan
levyksi josta voi ottaa piparimuotilla
sydämen muotoisia leipäsiä pellille.
Anna kohota hieman ennen uuniin laittoa.
Pistele haarukalla ja paista
uunissa 200 astetta 10 - 15 min.
Kommentit