Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia

Suomi juhlii tänään 97-vuotista itsenäisyyttään ja muutaman vuoden päästä tuleekin ihan täysi sata täytee. Täällä meillä juhlimista on aloiteltu piparia herkutellen ja varmasti jatkuu samoilla meiningeillä tänäänkin. Torttuja ja pasteijoitakin on tehty joten aika perinteisin jouluherkuin mennään jo näin itsenäisyyspäivänäkin. 
Lähdemme tänään sukuloimaan syntymäpäiväjuhlille Sulo mukanamme ja uskon, että Linnan juhliakin tulee seurattua ainakin sivusilmällä. Toinen silmä seuraa jälleen Sulon tekemisiä. Jostain kumman syystä hän saa virtaa tavallista enemmän vieraassa paikassa uusien ihmisten keskuudessa sekä silloin kun meille tulee vieraita. Onneksi kuitenkin illan tulle alkaa näkyä hyytymistä ja saa huomata, että ei hän mikään ropotti olekkaan. Hänkin on vain tuiki tavallinen koiranpentu joka nauttii huomiosta niin kauan kuin väsymykseltään kykenee. Positiivistahan tässä toki on se, että hän ei pelkää eikä hauku sekä ärhentele vieraille. Mutta vielä on pennulla asioita opittavana, mutta niinhän tässä itse kullakin. Elämä on ainaista oppimista, joskus mennään aimo harppauksin eteenpäin ja joskus otetaan vähän takapakkia. Tätä samaa voi varmaan soveltaa Suomen valtioonkin. 97 vuotta sitten mentiin aimo harppaus itsenäisyyteen vaikka sen hinta olikin suuri, liian suuri. Mutta juuri niiden tapahtumien ansiosta me saamme nyt elää paremmassa sekä vaapaassa maassa mitä aikaisemmin vaikka ei se nytkään aina niin helppoa ole. Ajat muuttuu ja ihmiset muuttu. Positiivisella mielellä ja lähimmäistä auttamalla sekä tukemalla uskon kuitenki, että aina päästään vaikeiden aikojen yli ja eteenpäin.  

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


Suloisin terveisin
Marjut & Sulo
<3Kommentit

Saassa sanoi…
Aah, täällä on herkkuja. Kauniita ja varmaan maistuvia,pipareita olet leiponut.
Ja pasteijatkin jo. Minä en ole edes aloittanut...

Ja Sulo, niin "syötävän" suloinen ;-)
Se käyttäytyy pennulle tyypillisesti, kun riehuu vieraiden aikana enemmän.
Vähän niin kuin ihmislapsetkin innostuvat....Hyvä ettei pelkää vieraita.

Hyvältä näyttää.. helliä krapsutuksia Sulolle:)
Marjut M sanoi…
Kiitos Jaana ja Tuta :) Sulo on saanut taas aimo annoksen rapsutuksia. Kyllä se olikin väsynyt eilen kun tultiin kotiin. Vähin äänin aika pian kotiuduttuamme kömpi omaan vuoteeseensa.Taitaa ottaa tämänkin päivän vielä ihan iisisti.
Piparia on tullut leivottua jo toista satsia, jotenkin vain tänä vuonna niin kova himo niihin iskenyt :)

Suositut tekstit