Huonemännyn hoito-ohje


Pitkään olen pohtinut huonekuusen ostoa, mutta nyt en ole niitä kauppareissuillani nähnyt. Vartavasten en ole sitten lähtenyt sitä etsimäänkään. Varmasti olisi jossain kukka-kaupassa ollutkin. Nyt kuitenkin huomasin Minimanissa huonemännyn, josta olen jo kuullut puhuttavankin. Itse en ollut aimmin livenä sitä nähnyt ja hoito-ohjeetkin hieman meitä kaupassa myyjän sekä toisen asiakkan kanssa mietitytti. Niinpä päätin olla yhteydessä Huonekasviseuraan ja sain sieltä seuraavanlaiset hoito-ohjeet.


Huonemännyn hoito-ohje


Ensimmäiseksi täytyy kerrata, että mänty on valon kasvi ja kuusi varjon. Perusohjeena männylle siis on, että se viihtyy hyvin valoisassa ja viileässä paikassa. Kuitenkin tulee välttää suoraa auringonpaistetta ja sijoittamista lämmityksen läheisyyteen. Kastelua huonemänty tarvitsee vain kohtuudella. Kesällä kuitenkin vaatii hieman enemmän kastelua.

Lähde: Huonekasviseura ry


Tälläinen huonemänty sieltä Minimanista sitten lähti mukaani vajaalla 10 e. Pienempiäkin oli tarjolla, mutta katsoin että tämä on ihan hyvän kokoinen meille. Huonemänty sopii hienosti myös joulusisustukseen. 
Nyt joulun alla niitä huonekuusiakin varmasti alkaa tulemaan kauppoihin joten ehkäpä jollain kauppareissulla sellaisenkin vielä ostan.
Terveisin Marjut

Kommentit

Suositut tekstit