Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivä. Muistellaan edesmenneitä läheisiämme ja sytytetään kynttilöitä heidän muistolleen.Ristiriitaisissa tunnelmissa mieleni painii ajoittain näihin aikoihin. Syynä siihen karkki vai kepponen juhla jota vietetään lähes samaan hengenvetoon. 

Mielestäni Pyhäinpäivä ja Halloween eivät sovi juhlittavaksi näin lähekkäin toisiaan. Jollain tapaa Halloweenin juhlinta lähellä Pyhäinpäivää loukkaa ihmistä jonka omainen on kuollut ja varsinkin, kun suru on tuore. 

Itse ainakin koin asian näin ollessani nuori leski vajaa 10 vuotta sitten. 
Aikaisemmin en muista ajatelleeni niin suuresti asiaa mutta kuolemantapauksesta seuraavana Pyhäinpäivänä asia kosketti. Tavallaan suru oli niin tuore ja haavat auki. Tällätavoin yhteiskunta tietämättään heitti haavoihini suolaa retostelemalla kuolleista nousseilla vainajilla. 

Yleensäkin asiat tapaavat rullata elämässä eteenpäin omalla painollaan ja kullakin omaan suuntaan. Toiset uhraa enemmän ajatuksia toisaalle kuin toiset ja se on mielestäni ihan ok. Kaikkien ei tarvitse miettiä Pyhäinpäivän todellisia tarkoitusperiä ja toisten pukeutua Halloweenina aaveiksi. Kuitenkin olisi hienoa jos näiden kahden juhlan väliin saataisiin enemmän välimatkaa ajallisesti. Näin kunnioitettaisiin edesmenneiden muistoa.

-Marjut-

Kommentit

Suositut tekstit