Persimonpitsa

Rakastan pitsaa!! Siitä on tullut yksi lemppari ruokani viime vuosina. Viime aikoina olen alkanut kokeilla uusia makujakin ja pitsantekomenetelmiä.Pitsakivi

Mies sai viime vuonna joululahjaksi pitsakiven ja silläkin ollaan tehty muutamaan otteeseen pitsaa. Sillä tulee tosi rapea pohja.
Ensin se lämmitetään uunissa ja sitten nostetaan pitsa sen päälle. Tämä tarjoaa hieman enemmän haastetta saada pitsa ehjänä siihen kuin uunipeltin päälle tehtynä. Jos ei omista pitsakiveä voi lämmittää uunipeltin ja laittaa pitsan sen päälle.  

Kaavoihin kangistunut päällys

Meillä on usein ollut pitsanpäällysenä samoja tuotteita kuten jauheliha, tonnikala, sienet, ananas, juustot... Sitten perus juttuhan on ollut se, että ketsuppi tulee pohjalle aina.

Vinkki juuston paikasta


Juuston paikka on vaihdellut. Ensin se on ollut pitsan päällä, sitten ketsupin päällä ja tätä nykyään se on aivan alimmaisena. Sain hyvän vinkin laittaa sen sinne alimmaiseksi niin ei ketsuppi pääse kostuttamaan pohjan rapeutta. Tämä todellakin toimii ja mielestäni se vaikuttaa jopa muiden ainesten mehevyyteenkin päällä.

Persimoni


Persimoniin törmäsin pari vuotta sitten. En muista kumminkopäin siinä meni, että maistoinko sitä täällä Suomessa ensin vai oliko ensi kosketus siihen Teneriffan matkallamme. No kuitenkin. Se oli ehkä rakkautta ensi maistamisella. Niihin tuli kertakaikkisen himo vain. Nyt sitten näin K-Ruoka resepteissä tämän  Persimonpitsan ohjeen ja pakkohan sitä oli kokeilla.

Persimonpitsan ohje

Ihan pilkulleen en ohjetta noudattanut, mutta pääpiireittäin kyllä. Ohjeessa pohjataikinaan vaihdoin rypsiöljyn oliiviöljyn tilalle sekä tuorehiivan tillalle kuivahiivan. Silti tuli todella hyvä taikina. Yksi parhaimpia taikinoita jonka olen saanut aikaiseksi.

Pohjan päälle laitoin vain Pirkka crème fraichea ja Pirkka sinihomejuustoa. Päälle ladoin persimonit. Sen olen muuten huomannut, että jotkut sinihomejuustot pysyy paremmin paistaessa kuin toiset. Tämä pysyi hyvin päällä, joten suosittelen. Miellyttävä yllätys oli myös cème fraiche pohjalla. Se sopi tähän pitsaan todella hyvin.

Näin vähistä ainesosista tuli todella herkullinen pitsa. Tässä kiteytyi makean ja suolaisen syntisen hyvä liitto. Love it!Herkullisia hetkiä persimonpitsan parissa.

Toivoo Marjut

Kommentit

Suositut tekstit