Siemennäkkäri


Viikko alkoi sateisissa tunnelmissa ja se kyllä vähän vie mielen maahan. Kovasti olisi jo joulufiilistä ja toivoisin, että lunta tulisi pian. 

Vajaan kahden viikon kuluttua on joulumarkkinatkin joihin aion myymään kransseja. Toivottavasti nyt ei ihan maahan asti vettä sada silloin kun paikkani monen muun myyjä kanssa on ulkona.

Nyt kuitenkin olen suunnannut ajatuksiani keittiön puolelle ja valmistanut siemennäkkäreitä. Monesti olen pohtinut tekeväni niitä alusta asti itse, kunnes kaupassa huomasi, että on tälläisiä valmiita seoksiakin olemassa. 

Myllyn Parhaalla on kaurainen  siemennäkkäri leivontaseos johon lisätään vain vesi ja öljy. Tätähän piti testata ja seoksen teko kävi kädenkäänteessä. Ainoastaan taikinan kaulimisessa pellille mietin, että kuinka ohueksi kaulin seoksen. Ehkä olisin voinut hieman vielä kaulia tai sitten antaa olla uunissa pitempään niin olisi tullut vielä rapsakempia. Huomasin, että ohuempi reuna oli just hyvän rapea.
Mutta hyvää oli ja jonkun tuorejuuston kanssa varmaan aivan herkkua. 

Siemennäkkäri sopii hyvin teen seuraksi.

Myllyn Paras kaurainen siemennäkkäri leivontaseos

Hyvää viikon jatkoa
toivoo Marjut

Kommentit

Kruunuvuokko sanoi…
Siemennäkkärisi tnäyttää herkulliselta. Nyt saa kaupoista myös valmiita todella hyviä ja terveellisiä siemennäkkäreitä. Tuovat mukavan lisän leipävalikoimaan.
Marjut M sanoi…
Nämä on kyllä kivaa vaihtelua ja mikä parasta ne on vielä terveellisiä. Pitääpä maistaa niitä kaupankin omia,kiitos vinkistä 😊

Suositut tekstit